home

zaterdag 30 juli 2011

Einstein is wel saai!


Vandaag hopen we opnieuw op mooi weer, want we willen het topje van hongkongeiland bezoeken. We willen naar de Peak. Daar kunnen we een fantastisch uitzicht hebben over het eiland. Na snel wat lekkere broodjes gescoord te hebben gaan we op weg. Het is wel even passen en meten, maar iedereen past in de tram en anders is er over 10 minuten weer een. Terwijl wij lekker achterover hangen en naar buiten besluit Paul foto's te maken. Maar niet voor lang, de tram baan wordt gevaarlijk steil, te steil. En o jee de buggy slaat over de kop. Alles wat erin zat valt eruit. Paul als de wiedeweerga dat ding vasthouden en als vanzelf brengen onze medepassagiers de verloren spullen weer terug naar voren.
Boven genieten we van het uitzicht. Yemaya wil perse haar nieuwe Chinese jurk aan om mooi op de foto te staan, alleen met cycloon waarschuwing 3 waai je er wel bijna uit!

Dan is het alweer lunchtijd en tijd om te dimsummen. Ditmaal in de Western Building. De kids vinden deze toko beter dan de vorige en we genieten dan ook heerlijk van hapjes en jasmijnthee.

De middag verblijven we in het Science museum, wat echt geweldig voor kids is. Terwijl Paul de visa ophaalt, gaan wij uitvinden hoe magneten werken. Ook zijn er mega hersen krakers ( mam, die met die 2 hartjes is er ook!) (en ook die van de veerman, de vos, de kip en het graan en hoe je ze naar de overkant moet brengen). Ook brengen we een bezoek aan de tijdelijke Einstein-tentoonstelling, die wel een goede uitleg geeft over de relativiteitstheorie en zijn theorie over zwaartekracht en gewichteloosheid. Gaat het balletje nu naar beneden als je een vrije val maakt of niet? Wat me wel verbaasde was dat hij zo bruut vrouw en kinderen verliet, en dat voor zijn nicht. Hij stelde eerst een aantal eisen aan zijn vrouw, zoals mond houden en niet meer in de slaapkamer verschijnen of hem hoe dan ook proberen te verleiden. Toen ze daar niet op in ging verliet ie haar en liet haar 2 jonge kinderen achter. En was Einstein nu Duits of Zwitsers? Daar zijn het nog steeds niet over eens, hij stierf in ieder geval als Amerikaans staatsburger. het bezoek eindigde met een spectaculaire megaknikkerbaan, die ons erg deed denken aan de reactie aan tijdens de Designweek in Eindhoven. Al met al een leerzame dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten