home

vrijdag 29 juli 2011

Tropical typhoon nr 3 is hoisted!


Deze waarschuwing werd twee dagen geleden uitgevaardigd door het HK weather observatory; Typhoon "Nock-ten" kwam ten zuiden van de HK kust richting Hainan en zou voor storm en heftige plensbuien zorgen.

Donderdag werd bestempeld als winkeldag, met het plan speciale Monchhichi aapjes in Chinese kledij te scoren en 's middags een bezoek te brengen aan het Science museum.
Net als Kota Kinabalu, Borneo, bleek er ook in HK een onderscheid te zijn tussen nieuwe, drukbezochte en met hippe kledingwinkels gevulde malls en de bijbehorende lichtelijk afgedankte malls vol typisch Aziatische TL sfeerverlichting, heel veel bling-bling, en met gemiddeld 4,52 telefoonwinkels per 10 m^2. Op zich een erg leuke ervaring om daar tussendoor te laveren. Linksachteraan niveau 2 vonden we de Monchhichi fan shop, maar wel met een zwaar ijzeren rolluik ervoor... Na tweeën zou ie open gaan.

Na een uurtje verplicht winkelen in een andere mall om de tijd te doden, bleek het zelfs 15 uur te zijn voordat de winkel openging. Nu werd het een principe kwestie: we moeten die aapjes een lesje leren.

Heerlijke dim-sum (ja hoor, daar zijn we weer!), in een gewoon tentje aan de straat verzacht het leed tot nu toe. Het museumbezoek kunnen we wel vergeten. De kinderen willen ook wat leuke winkels in. Maar waar zijn die??? Proefondervindelijk hebben wij vastgesteld dat HK bar weinig leuke kinderwinkels heeft en vooral niet in 'kidsworld' afdelingen van de malls.

Drie keer bleek scheepsrecht en jawel: wij zijn nu in het bezit van een uniek exemplaar Monchhichi in Mao pakje, een Kung fu meester en een miao meisje!

Missie volbracht!


PS. Nog geen spatje regen van die voorspelde alles verwoestende typhoon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten