home

maandag 15 augustus 2011

Kunming1


Weer een berichtje van ons! We zijn inmiddels veilig en wel in Kunming geland, waar we in een ketenhotel verblijven, de Home Inn. We wilden graag naar een youthhostel, maar de Chinezen zijn op hetzelfde idee gekomen. Geen plek voor ons dus. We kwamen vrij laat, 12 uur s nachts door vertraging, in ons hotel aan en de receptie spreekt geen woord Engels, dus spreken wij maar Nederlands... We kregen gelukkig wel onze kamer, maar moesten dan 900 yuan extra betalen???? Niet gedaan dus, dat komt morgen wel.

Kunming is echt weer een wereldstad, 4 miljoen inwoners, 1/4 van Nederland. Het is voor Yorick ook niet voor te stellen. Geen wonder dat er zoveel shoppingmalls zijn. De eerste dag slaan we dat even over en gaan lekker naar het park. Daar worden we door iedereen bewonderd en vooral de kinderen krijgen het te verduren. Sommige Chinezen aaien ze overal. En foto's maken natuurlijk. We zijn het inmiddels gewend. Het park is heerlijk groot en we verkennen het met een waterfiets. Paul en Yorick zijn de fietsers en wij genieten van de breiende, mayjongende en keuvelende Chinezen. En alle theehuizen. Eten kan er nog niet echt in, dus we duiken maar een theehuis in. Daar krijgen we een heuse theeceremonie voorgeschoteld. De vrouw laat ons de thee ruiken, giet vervolgens thee op het dienblad (ze morst!!!! roepen Yorick en Yemaya verschrikt uit!) en giet dan water in kopjes en weer terug en dan weer over de theeblaadjes. Ze spreken geen woord Engels/Nederlands, maar de thee smaakt des te beter. Vooral Yimmiy is een fervent theeliefhebber.

In de avond ga ik met Yorick en Yemaya nog op pad, omdat Paul en Yim nog niet helemaal de oude zijn. We belandden op een vreemde restaurantafdeling. We willen wel wokken, maar zelfs het aanwijzen levert nog geen eten op. Het blijkt dat je het gerecht moet onthouden dan naar een andere plek moet om het te betalen en dan weer terug moet met je bonnetje. Hetzelfde geldt voor drinken, wat weer op een andere plek is. Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen... Gelukkig zijn de Chinezen wel behulpzaam en krijgen we na wat heen en weer geloop toch wat we willen. Al is het eten wel wat pittig, maar dat doodt de bacterieen. En na een heerlijke wandeling door de mooi verlichte stad zit onze eerste dag in Kunming erop.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten