home

donderdag 18 augustus 2011

Rondom het Er Hai meer





Vandaag is de regen alweer gestopt en gaan we eropuit met onze chauffeur Wu. Hij spreekt geen woord Engels, maar we begrijpen elkaar redelijk. Eerst gaan we naar een dorpje net bij het meer, Xizhou, waar het elke ochtend markt is. Het is er heerlijk dorps met veel dames in klederdracht. Alleen wij zijn natuurlijk ook de attractie, maar de mensen zijn niet vervelend. Een meisje blijft alleen Yemaya omarmen, ziet er wel heel grappig uit. 'Ze is verliefd op me!' roept yemaya dan ook uit. Daarna gaan we 2 familiehuizen bekijken. Ze bestaan uit een 9tal kamers, telkens twee aan twee gegroepeerd, met ertussenin een corridor en een binnenplaats. Aangezien families heel belangrijk worden gevonden blijven de huizen altijd binnen de familie. En wat schertst onze verbazing: in het 2e huis bevindt zich het peutertje van de markt. Weer omhelzen natuurlijk, wat is het een klein dorp!

Daarna gaan we kijken op het meer hoe getrainde aalscholvers vis vangen. Erg toeristisch, met zelfs een fanfare als welkomstcomitee. We varen mee met de meest luie roeier en moeten daarom erg ons best doen om hem dicht bij de boot te krijgen waar alles gebeurd. Maar nadat een groep Duitsers verder voert krijgen we hem zover dat hij blijft en zo krijgen we het voor elkaar dat de aalscholvers bij ons op de arm landen en ons lekker nat spatten.

We rijden verder ronddom het meer en bezoeken nog een kabelbaan (waar alleen maar Chinezen in gaan en wij dus, opnieuw attractie) en ontmoetten een man die geluk brengt. Er wordt hem veel geld toegestopt en wij gaan natuurlijk met hem op de foto. Hij blijft maar Ni Hao roepen en lachen met de weinig tanden die hem nog restten.

De avond benutten we om te bekijken waar we de komende dagen nog heen zullen gaan. aangezien het moeielijk zal worden om kaartjes te krijgen voor de Universidade, soort olympische spelen voor studenten, in Shenzhen, besluiten we naar Shangri-La te gaan, een soort klein Lhasa. Hier wonen ook veel Tibetanen en het is een mooi stuk de bergen in. Onderweg zullen we overnachten bij de tijgersprongkloof en ook daar nog een wandeling maken. Nu nog enkele dagen in Dali, met een tripje met Jim de eigenaar van ons hotelletje en dan is het bye bye Dali.

1 opmerking:

  1. Hallo Ijsendoorntjes,
    Wat fantastisch om zo mee te gluren met jullie avonturen. Ga zo door! Veel plezier nog,
    liefs.
    Tessa en haar mannen

    p.s. Bedankt voor jullie lieve kaart!

    BeantwoordenVerwijderen