home

maandag 15 augustus 2011

Wat een rijkdom!


Onze derde dag in Kunming is er een van lekker rondwandelen. We willen namelijk de vogeltjes en bloemenmarkt bezoeken. Het moet zich achter de Moskee bevinden. Helaas is dat niet te vinden. Wel allerlei kraampjes en via wat straatjes komen we in straatjes met allerlei houten huizen terecht. Dit is de moslimwijk. Hier vinden we een een heuse chinese apotheek met allerlei vreemde medicijnen. Vooral wortels en vliegende hagedissen, gedroogd natuurlijk, hebben een geneeskrachtige werking. Ook al zijn er van ons 2 een beetje ziek, het lijkt ons geen reden om dit naar binnen te werken. Yimmiy presteerde het namelijk gisteren in de taxi om ineens te moeten overgeven. Hij maakt wel vaker deze geluiden om indruk te maken en Paul roept net, Yim doe niet zo gek! maar dit keer was het echt raak. Yim, Yemaya, ik en de taxi zaten helemaal onder. Dan, maar snel naar huis in plaats van restaurant.

Daarna slenteren we verder door shoppingmalls en winkelstraten en nemen het winkelende publiek onder de loep. De Chinezen hier zijn echt behoorlijk rijk. Velen lopen met de laatste Iphone 4 of Ipad en vele andere gadgets. En ook de auto's zijn de laatste modellen. Je beseft wel dat er ook veel armoede is, maar dit doet je ook op een andere manier naar China kijken. Qua ontwikkeling gaan ze echt razendsnel! En Chinezen zijn echt verzot op games, vooral de games waar het op geweld gaat. Op een van de afdelingen in een shoppingmall bevindt zich een gameground. Overal lawaai en het geluid van rollende geldstukken. We laten de kinderen alleen Mario Kart 2 spelen en waterskieen, tenminste iets minder gewelddadig. En we verbazen ons over de agressieve vrouwen.

Het is ons alleen niet gelukt om een vliegtuig voor Dali te krijgen, dus morgen gaan we met de bus. Luisterend naar de verhalen die vrienden ons vertelden zien we hier wel tegenop. Overal op de busstations moest er rotzooi zijn, inclusief alles wat mensen naar buiten werken. En datzelfde gebeurt ook in bussen. We gaan het beleven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten